2010. április 28., szerda

Ben 10 (Ben 10)


A tízéves Ben Tysson váratlanul felfedezi csuklóján az Omnitrixet. Ez a furcsa szerkezet egy génfegyver, ami ideiglenesen tíz különböző idegen testbe tudja bújtatni Bent: Heatblast, Meti, Ragacska, Reppencs, Szellem, Penge, Wildmutt, Villámmanó, Csupakéz és Gyémántfej. Amíg Ben teste átalakul valamelyik bizarr élőlénnyé, melyek mind valamilyen különleges képességgel rendelkeznek, addig az agya továbbra is ugyanaz marad, megtartva egy tízéves gyerek személyiségét. Ben a szívében végig gyerek marad és néha igencsak nehezére esik kitalálni, hogyan is viselkedik egy szuperhős.

A hősök ereje az alábbiak közül mindig egyre koncentrál: tűz, erő, természetfeletti, földi, méretbeli, úszó, technológiai, atlétikai képesség, repülés vagy sebesség. Ben döntheti el, hogy mikor melyik szuperhősre van szüksége. Ugyanakkor az Omnitrixnek is van agya és néha véletlenül mást választ ki, mint amit Ben szeretne, ezzel igen kellemetlen perceket okozva neki. Az Omnitrixnek számtalan titka van, melyet Ben idővel meg tud fejteni, ezzel növelve saját hatalmát és erejét.

Az Omnitrix a legnagyobb hatalommal rendelkező fegyver a világon. Mivel nagyon értékes, Vilgax, a galaxisok között élő rosszfiú is szemet vet rá, és semmi nem állítja meg abban, hogy megszerezze Bentől.

Amikor Ben éppen nem keveredik bonyodalomba Vilgax valamelyik barátjával vagy egyéb földi gazemberrel, akkor Max nagypapa kocsiján utazgatnak. A jóhumorú és nyitott Max nagypapa azzal kedveskedik unokájának a nyári szünetben, hogy elviszi őt egy útra, keresztül az országon. Benhez és nagypapájához csatlakozik az úton Ben unokahúga, Gwen is, aki okos, nyugodt és nem igazán boldog attól, hogy részt kell vennie ezen az utazáson. Ugyanakkor nagyon jó, hogy ott van, ha káosz alakul ki, ami bizony igen gyakran előfordul.

Ben legfőbb feladata, hogy rájöjjön, hogyan tudja a legjobb módon használni az erejét és mikor melyik szuperhőst válassza. Nagyon jól jön, hogy két lábbal a földön járó, bölcs nagypapája és éles eszű unokahúga, Gwen rajta tartják szemüket az úton és kimentik a bajból, ha szükség van rá.

forgatókönyvíró: Sean Jara
zeneszerző: Andy Sturmer

szereplő(k):
Tara Strong (Ben Tennyson hangja)
Meagan Smith (Gwen hangja)
Dee Bradley Baker (robot hadnagy hangja)
Dwight Schultz (Dr. Animo hangja)